ua en ru

У Венесуелі в ході зіткнень з поліцією загинули 2 людини

У Венесуелі в ході зіткнень з поліцією загинули 2 людини Фото: протести в Венесуелі (YouTube / Al Jazeera English)

Поліція застосувала сльозогінний газ проти демонстрантів

У Венесуелі у четвер, 20 липня 2017 року, пройшов загальний страйк на знак протесту проти політики уряду. У результаті зіткнень з поліцією загинули 2 людини, передає "Радіо Свобода".

Відзначається, що була паралізована робота торгових точок і транспорту в багатьох містах країни. На вулицях були споруджені барикади.

Зазначено, що поліція застосувала сльозогінний газ проти демонстрантів, які зібралися біля будівлі проурядового телеканалу Venezolana de Televisión.

Так, головною вимогою опозиції є відмова уряду глави держави Ніколаса Мадуро від спроб змінити конституцію країни. Опозиція також вимагає відновлення політичних свобод і нормалізацію постачань населенню продуктів харчування і медикаментів.

За інформацією представників опозиції, 85% працюючого населення країни прийняло участь у страйку.

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що противники президента Венесуели Ніколаса Мадуро барикадують вулиці в рамках організованої опозицією 24-годинної акції громадянської непокори. "Багато вулиць Венесуели спорожніли і були забарикадовані в четвер у рамках страйку, організованого противниками Мадуро, що вимагає дострокових президентських виборів і відмови скликання Установчих зборів, яке, як вони побоюються, є створенням диктатури", - повідомляв Reuters.