ua en ru

У Венесуелі пыд час заворушень у день виборів загинули 9 осіб

У Венесуелі пыд час заворушень у день виборів загинули 9 осіб Фото: президент Венесуели Ніколас Мадуро (instagram.com/dpresidencia)

Серед загиблих - кандидат в установчі збори і два підлітки

У Венесуелі під час заворушень під час виборів до Національної конституційної асамблею у неділю, 30 липня, загинуло щонайменше дев'ять осіб. Про це повідомляє DW.

За інформацією видання, серед загиблих - солдатів урядових військ, кандидат в установчі збори адвокат Хосе Фелікс Пінеда зі штату Болівар, а також двоє підлітків 13 і 17 років.

Сутички з правоохоронними органами та демонстрації тривають незважаючи на те, що з п'ятниці, 28 липня, у країні заборонені будь-які вуличні маніфестації і ходи, а порушникам цієї заборони, загрожує від п'яти до десяти років тюремного ув'язнення.

Водночас президент Ніколас Мадуро заявив, що його країна переживає "історичний день" і готова вступити в "спокійне майбутнє".

Опозиція закликає своїх прибічників бойкотувати голосування, побоюючись, що конституційна реформа призведе до посилення влади президента країни та встановлення його диктатури.

Нагадаємо, у столиці Венесуели Каракасі, де проходить акція протесту проти проведення виборів до Конституційної асамблеї, прогримів вибух. У результаті інциденту постраждали кілька поліцейських