ua en ru

У столиці Венесуели прогримів вибух на акції протесту, є поранені

У столиці Венесуели прогримів вибух на акції протесту, є поранені Фото: протести у Венесуелі (YouTube/Al Jazeera English)

Унаслідок інциденту постраждали кілька поліцейських

У столиці Венесуели Каракасі, де проходить акція протесту проти проведення виборів у Конституційну асамблею, прогримів вибух. Унаслідок інциденту постраждали кілька поліцейських, повідомляє з посиланням на очевидця Reuters.

Подробиць інциденту поки немає, додає агентство. Натомість прихильники опозиції заблокували дороги, почалися їхні сутички з поліцією.

Як відомо, сьогодні, 30 липня 2017 року, в Венесуелі проходять вибори до Конституційної асамблеї - новий орган влади, який має замінити опозиційний режиму парламент. Асамблея буде наділена правом змінювати Конституцію. Крім того, глава держави Ніколас Мадуро призначив на 30 липня голосування щодо зміни Конституції країни.

Раніше на референдумі, організованому опозицією Венесуели, 98% виборців проголосували проти конституційної реформи. Громадяни також проголосували за вимогу до армії про захист чинної Конституції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Венесуелі в місті Сьюдад-Болівар уночі 29 липня в своєму будинку було вбито кандидата в Конституційну асамблею юриста Хосе Фелікса Пінеду.