ua en ru

Венесуела у 2012 р. не вийде на рівень видобутку нафти в 3,5 млн бар./доба

Венесуела у 2012 р. не вийде на рівень видобутку нафти у 3,5 млн бар./доба. Це побічно підтвердив міністр енергетики Венесуели Рафаель Рамірес, передає Reuters. Президент Венесуели Уго Чавес раніше в 2012 р. висунув завдання підвищення нафтовидобутку до 3,5 млн бар./доба, тоді як середній рівень видобутку нафти однією державою ОПЕК складає 3,13 млн бар./доба.

"У даний час рівень видобутку досягає 3,13 млн бар./доба, з яких 1,7 млн бар. доводиться на важкі види нафти", - відзначив Рамірес. За його словами, Каракас має намір інвестувати до 18 млрд дол. в нафтову галузь країни, з яких 6 млрд дол. буде безпосередньо витрачено на підвищення рівня видобутку.

Затримка з виходом на рівень видобутку нафти в 3,5 млн бар./доба пов'язана зі складнощами в розробці родовищ в поясі р. Оріноко. Разом з державною компанією PDVSA в освоєнні нових родовищ беруть участь російські компанії "Роснефть" і"Лукойл", а також італійська ENI. Крім того, у венесуельської компанії є спільні проекти з провідною американською нафтовою компанією Chevron.

Зазначимо, що в 2011 р. рівень нафтовидобутку у Венесуелі досягав 2,99 млн бар./доба. Значна частина доходів від нафтового експорту прямує на соціальні програми держави.

Читайте також: Середня ціна нафтового "кошика" ОПЕК за серпень 2012 р. виросла на 3% - до 109,52 дол./бар