ua en ru

Великобританія погодилася розшифрувати "чорні ящики" з Boeing-777

Великобританія погодилася провести розшифровку даних з "чорних ящиков" Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", який розбився 17 липня в Донецькій області.

Великобританія погодилася провести розшифровку даних з "чорних ящиков" Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", який розбився 17 липня в Донецькій області. Про це повідомив прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон (на фото) у своєму Twitter.

"Ми погодилися на запит Нідерландів, щоб експерти з розслідування повітряних пригод у Фарнборо провели вилучення даних з "чорних ящиков" авіалайнера MH17 для міжнародного аналізу", - написав Кемерон.

Раніше повідомлялося, що Україна очікує найближчим часом отримати згоду Нідерландів на проведення розслідування катастрофи малайзійського лайнера.

Очікується, що після вирішення питання слідчі Нідерландів оформлять передачу реєстраторів від малайзійської сторони і направлять їх в бюро розслідування Великобританії для розшифровки.

Зазначимо, 22 липня представники самопроголошеної "Донецької народної республіки" передали малайзійським експертам самописці Boeing-777.

Нагадаємо, 17 липня о 16:20 в Шахтарському районі Донецької області розбився літак Boeing 777-200 компанії "Малайзійські авіалінії", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур (рейс MH17). За попередніми даними, загинули всі 298 осіб, які перебували на борту: 283 пасажири, серед яких 3 дітей, і 15 членів екіпажу.

У числі жертв - 192 громадянина Нідерландів, один з яких мав друге громадянство - США. У списку також значаться 44 підданих Малайзії, серед них 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії. Ще 10 жертв трагедії - піддані Великобританії, у одного з яких було друге громадянство - ПАР. Серед загиблих також 4 німців, 4 бельгійців, 3 філіппінців, 1 громадянин Канади і 1 - Нової Зеландії.

Влада України стверджує, що літак збили бойовики. Бойовики заперечують свою причетність до інциденту.