ua en ru

Великобританія просить юридичне роз'яснення з боку ЄС щодо плати за Brexit

Великобританія просить юридичне роз'яснення з боку ЄС щодо плати за Brexit Фото: Brexit (pixabay.com)

Переговірники закидали ЄС запитами щодо правових принципів, які Брюссель буде використовувати при фінальних підрахунках

Команда переговірників Великобританії вимагає правових роз'яснень від посадових осіб Брюсселя щодо плати за процес виходу з Європейського союзу (Brexit). Про це повідомляє The Guardian.

Зокрема, високопоставлене урядове джерело заявило, що британські переговірники закидали посадовців Євросоюзу запитами щодо правових принципів, які Брюссель буде використовувати, щоб зробити фінальні підрахунки.

Нагадаємо, раніше глава Європейської комісії Жан-Клод Юнкер відкинув вимоги Великобританії про переговори щодо виходу з Європейського союзу (Brexit). "Документи з пропозиціями Лондона з ведення подальших переговорів з ЄС щодо Brexit Юнкер назвав "незадовільними" і відкинув поставлені Великобританією вимоги", - повідомляло видання DW.

За словами Юнкера, залишається ще "вкрай багато" відкритих питань. "Я прочитав з необхідною ретельністю всі ці документи, і жоден з них мене по-справжньому не задовольнив", - заявив очільник ЄК.

Так, серед відкритих питань залишилися невизначеність щодо майбутнього статусу кордону між Ірландією, яка є членом ЄС, і Північною Ірландією, що входить до складу Британії.