ua en ru

Глава Єврокомісії відкинув вимоги Британії про переговори щодо Brexit

Глава Єврокомісії відкинув вимоги Британії про переговори щодо Brexit Фото: Жан-Клод Юнкер (tvnewsroom.consilium.europa.eu)

Юнкер назвав "незадовільними" і відкинув поставлені Лондоном вимоги

Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер відкинув вимоги Великобританії про переговори щодо виходу з Європейського союзу (Brexit). Про це повідомляє DW.

"Документи з пропозиціями Лондона з ведення подальших переговорів з ЄС щодо Brexit Юнкер назвав "незадовільними" і відкинув поставлені Великобританією вимоги", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, Єврокомісія отримала пропозиції Лондона щодо подальшого ходу переговорів щодо виходу Великобританії зі складу ЄС. За словами Юнкера, залишається ще дуже багато відкритих питань.

"Я прочитав з необхідною ретельністю всі ці документи, і жоден з них мене по-справжньому не задовольнив", - заявив Юнкер.

Серед відкритих запитань залишилися невизначеність щодо майбутнього статусу кордону між Ірландією, яка є членом ЄС, і Північною Ірландією, що входить до складу Британії.

Крім того, невирішеним залишається питання фінансових зобов'язань Великобританії перед ЄС у зв'язку з Brexit. За приблизними підрахунками Брюсселя, тут може йтися про кілька десятків млрд євро.

Зазначимо, у Брюсселі розпочався третій раунд переговорів щодо узгодження умов виходу Британії з ЄС. Делегація Великобританії представила ЄС документи з пропозиціями, в яких вимагає від Брюсселя "гнучкості" у ході переговорів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що представники Лейбористської партії планують висунути ініціативу проти виходу Великобританії з єдиного ринку ЄС і митного союзу після Brexit.