ua en ru

Великобританія продовжить грати провідну роль в НАТО, - Столтенберг

Великобританія продовжить грати провідну роль в НАТО, - Столтенберг Фото: Йенс Столтенберг прокоментував Brexit

Великобританія буде залишатися сильним союзником по НАТО

Великобританія продовжить грати провідну роль в НАТО, незважаючи на Brexit. Про це заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, повідомляє прес-служба альянсу.

"Британці вирішили покинути Європейський Союз... Я знаю, що позиція Сполученого Королівства в НАТО залишиться незмінною. Великобританія буде залишатися сильним союзником по НАТО, і буде продовжувати грати провідну роль в нашому альянсі", - заявив він.


Також Столтенберг заявив, що зараз, "коли ми стикаємося з більшою нестабільністю і невизначеністю" НАТО є більш важливим, ніж коли-небудь в якості платформи для співпраці між європейськими союзниками, а також між Європою і Північною Америкою.

"Сильне, згуртоване і сильне НАТО залишається найважливішою опорою стабільності в неспокійному світі, а також одним з ключових чинників для міжнародного миру і безпеки", - додав він.

Також зазначається, що альянс зберігає свою прихильність до більш тісної співпраці з Європейським Союзом, що і стане однією з головних тем обговорення в ході Варшавського саміту в липні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що незважаючи на Brexit, Великобританія залишається партнером України.