ua en ru

Великобританія підтримує вирішення палестино-ізраїльського конфлікту на основі принципу "дві держави для двох народів", - МЗС Великобританії

У місті Рамаллах на Західному березі річки Йордан міністр закордонних справ Великобританії Вільям Хейг заявив, що Великобританія підтримує рішення палестино-ізраїльського конфлікту на основі принципу "дві держави для двох народів", а також закликав Ізраїль припинити будівництво єврейських поселень, передає "Сіньхуа".
У.Хейг відвідав Рамаллах і зустрівся з прем'єр-міністром перехідного уряду Палестини Салямом Файядом. На прес-конференції, що відбулася після завершення зустрічі, У. Хейг зазначив, що Великобританія підтримує принцип "двох країн для двох народів", перетворення Єрусалиму в столицю двох держав і вирішення проблеми палестинських біженців, а також підкреслив, що британський уряд докладе з цією метою всіх зусиль.
У.Хейг повідомив, що Великобританія продовжить підтримувати поліпшення палестинською стороною ситуації в економіці і безпеці. Одночасно з цим він закликав Ізраїль припинити будівництво єврейських поселень, щоб Палестина і Ізраїль змогли продовжити прямі переговори.
За посередництва США 2 вересня у Вашингтоні поновилися перервані 20 місяцями раніше прямі палестино-ізраїльські мирні переговори. Однак оскільки Ізраїль не продовжив мораторій на будівництво єврейських поселень на Західному березі річки Йордан, палестинська сторона прийняла рішення тимчасово перервати переговори з ізраїльською стороною.