ua en ru

Британія має намір вивчити досвід України у гібридній війні з РФ

Британія має намір вивчити досвід України у гібридній війні з РФ Фото: Олександр Турчинов

РФ веде війну проти України та Європи, використовуючи гібридні методи

Британія має намір вивчити досвід України у гібридній війні з Російською Федерацією. Про це повідомляє прес-служба Ради національної безпеки України.

Так, секретар РНБО Олександр Турчинов зустрівся з представниками оборонного та безпекового сектору Великої Британії. Під час зустрічі сторони обговорили питання нарощування співпраці між країнами в секторі безпеки і оборони, інтенсифікацію співпраці в питаннях інформаційної та кібербезпеки.

За словами Турчинова, Росія веде війну не лише проти України, але і проти Європи, використовуючи гібридні методи, щоб руйнувати західні країни зсередини.

У свою чергу генеральний директор МЗС Великобританії з безпекових та консульських питань Ф. Бартон зазначив, що "ми свідомі того, яку загрозу представляє Росія для України та Європи в цілому".

"Ми розуміємо, що у вас зараз накопичено багато досвіду протидії агресора у всіх сферах безпеки. Впевнений, що тут у наших країн є чому повчитись одна в одної", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше резидент Росії Володимир Путін заявив, що НАТО вигадало загрози з боку РФ, і закликав альянс не нагнітати і не залякувати самих себе.