ua en ru

Великобританія шукає альтернативних постачальників газу в рамках санкцій проти РФ, - Мей

Великобританія шукає альтернативних постачальників газу в рамках санкцій проти РФ, - Мей Фото: Тереза Мей, прем'єр-міністр Великобританії (twitter.com/theresa_may)

Великобританія буде обговорювати з ЄС співробітництво у сфері енергобезпеки

Великобританія проведе переговори з іншими країнами для поставок газу в рамках заходів, введених Лондоном щодо РФ. Про це заявила прем'єр-міністр країни Тереза Мей, передає Reuters.

Зокрема, мова й де про заходи які були введені після отруєння колишнього подвійного агента Росії на британській землі.

"Коли ми розглядаємо наші поставки газу, ми дійсно розраховуємо на інші країни", - сказала Мей.

Як відомо, Європа отримує третину свого газу з Росії. У зв'язку з чим Великобританія готова обговорювати з Євросоюзом більш широкий спектр питань енергетичної безпеки.

"Ми будемо продовжувати обговорювати з Європейським Союзом не тільки нашу енергетичну безпеку, але й більш широке питання енергетичної безпеки", - сказала Мей, відповідаючи на запитання депутатів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Великобританія буде протистояти будь-яким загрозам з боку Російської Федерації. Про це заявила прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей, звинувативши Росію в отруєнні колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля.

Також Мей повідомила, що Великобританія висилає з країни 23 російських дипломатів і припиняє всі дипломатичні контакти з РФ на високому рівні через отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки.