ua en ru

Великобританія готова до співпраці з Україною у сфері ОПК, - Мінпромполітики

На виконання доручення прем'єр-міністра України Миколи Азарова українська офіційна делегація на чолі з міністром промислової політики України Дмитром Колєсніком перебувала у Лондоні (Великобританія) з 18 по 20 липня, повідомляє прес-служба відомства.

Однією з найбільш значимих лондонських зустрічей стали переговори Дмитра Колєснікова з Джеффом Гледдінгом - регіональним директором з питань Європи та Америки Британського відомства з інвестицій та торгівлі (UK Trade&Investment - UKTI)

UKTI - організація з питань оборони та безпеки, яку було створено з метою координації діяльності двох основних відомств, що займаються питанням зовнішніх відносин - Департаменту з питань бізнесу та регуляторних реформ і МЗС Великобританії.

В ході цієї зустрічі Д.Колєсніков представив Дж.Гледдінгу перелік виробничих можливостей та продукції вітчизняного оборонно-промислового комплексу та інвестиційні пропозиції українських підприємств, які будуть уважно розглянуті в UKTI. А у найближчому майбутньому, після презентації Україною секторів зацікавленості Великобританії, англійською стороною будуть розроблені проекти і програми їх розвитку.

Британська сторона особливо наголосила на тому, що у співпраці з Україною всі питання, пов'язані з усуненням діючих обмежень та ліцензуванням, вони готові взяти на себе.