ua en ru

Великобританія готова фінансово підтримати Україну в рамках гуманітарної допомоги ООН

Великобританія готова фінансово підтримати Україну в рамках програми в 1 млрд фунтів стерлінгів, які вона виділяє для гуманітарної допомоги ООН.

Великобританія готова фінансово підтримати Україну в рамках програми в 1 млрд фунтів стерлінгів, які вона виділяє для гуманітарної допомоги ООН. Про це повідомив прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон під час телефонної розмови з Президентом України Петром Порошенком, повідомила прес-служба Президента України.

Керівники двох держав обговорили міжнародні зусилля щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, у ході чого Кемерон ще раз запевнив в своїй твердій та послідовній підтримці України та дій Президента Порошенка.

Прем'єр Великобританія також поцікавився питанням щодо гуманітарної допомоги, що прямує до Луганська.

У свою чергу Президент України поінформував про останній розвиток подій, а також про те, що українська частина міжнародної гуманітарної допомоги в рамках місії Червоного Хреста прямує у Луганськ.

Порошенко також повідомив Кемерон про ситуацію на кордоні з Росією, зокрема про те, що через відкриту частину кордону в Україну продовжує надходити важка військова техніка та озброєння з Росії.

Співрозмовники обговорили міжнародні зусилля для діалогу щодо можливості врегулювання ситуації на Донбасі, а також перспективи розширення військово-технічного співробітництва.