ua en ru

Провідні фондові індекси Україні продовжили падіння

Провідні фондові індекси Україні продовжили падіння. Станом на 16:10 індекс "Української біржі" UX опустився на 5,33% (до 1818,37 пунктів), індекс ПФТС - на 2,45% (до 720,34 пунктів).
Зазначимо, вдень індекс UX три рази намагався піднятися, досліджуючи рівень 1900 пунктів, але не зміг його пробити, і почав знижуватися. В даний момент усі акції з індексного кошика торгуються в мінусі. У лідерах падіння в цей раз банківський сектор - "Укрсоцбанк" (-9,45%), "Райффайзен Банк Аваль" (-7,12%).
"Вчора ринок ріс в очікуванні позитивних новин від ФРС. Але вони виявилися не настільки добрими, і їх вплив ринок відіграв вже сьогодні (За підсумками торгів 9 серпня індекс Dow Jones виріс на 3,98%, індекс S & P - на 4,74%, а індекс Nasdaq - на 5,29%). Таким чином, сьогодні українському фондовому ринку вчорашніх подій надовго не вистачило, і без додаткових позитивних новин він почав знижуватися ", - зазначив експерт Astrum Investment Management Павло Ільяшенко.
За його словами, за відсутності значних подій, в найближчі 3-4 торговельні сесії ринок може продовжити знижуватися, досліджуючи комфортні для себе рівні.