ua en ru

Провідні автомобільні організації України обурені рейдерськими діями на адресу ГК "АІС"

Рада автомобілістів при Кабміні приєдналась до Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів (ВААІД) у підтримці Групи компаній (ГК ) «АІС» проти рейдерських дій з боку компанії DCH Олександра Ярославського .

«Рада автомобілістів при Кабміні вважає неприпустимими спроби рейдерства, які здійснюються по відношенню до національного автомобільного оператору «АІС», - заявив Віталій Попов, співголова Ради автомобілістів та автоперевізників України після появи інформації в ЗМІ про спроби силового захоплення ГК «АІС».

«ГК «АІС»працює на автомобільному ринку з моменту проголошення Україною незалежності і є одним з його лідерів. Хороша репутація ГК «АІС» широко відома не тільки в Україні, а й за її межами. Компанія пройшла через кризу 2008 р. з високо піднятою головою, зберігши при цьому довіру клієнтів і партнерів. Рада автомобілістів вважає неприйнятними будь-які спроби рейдерського захоплення автомобільного холдингу і засмучена інформацією про організацію таких діях, - сказав Попов. - Ми офіційно звернемося з проханням утриматися від неправомірних дій з метою недопущення дефолтів на автомобільному ринку України. Дії компанії-рейдера ставлять під загрозу нормальне функціонування всієї галузі».

Нагадаємо, 7 листопада ВААІД виступила на підтримку ГК «АІС» , яка є її членом з 2000 р. Згідно з поширеним ВААІД прес-релізом, асоціація буде підтримувати ГК у захисті своїх законних інтересів і прав від посягань рейдерів.

Згідно прес-релізу ВААІД, активні силові незаконні дії DCH можуть призвести до блокування діяльності найбільшого оператора авторинку, двох автомобільних заводів, національної торгової мережі, що призведе до зупинки діяльності холдингу, з трудовим колективом у майже 10 тис. українців і невиплаті сотень мільйонів гривень надходжень податків до бюджетів усіх рівнів.

Сьогодні ГК «АІС» - один з найбільших операторів автомобільного ринку України, один з найбільших платників податків та роботодавців України. З 2009 по 2013 р. частка компанії на автомобільному ринку зросла з 7% до 12,5%.