ua en ru

"Ведомости": звільнення в російському РБК пов'язані з висвітленням подій в Україні

"Ведомости": звільнення в російському РБК пов'язані з висвітленням подій в Україні Фото: холдинг РБК звільнив головних редакторів

Крім того тиск Кремля нароссийский медіа-холдинг посилився після публікації статті про офшорах

Кадрові рішення, згідно з якими свої посади залишають головний редактор проектів РБК Єлизавета Осетинська, головний редактор порталу Роман Баданин і головний редактор газети РБК Максим Солюс, пов'язані з тією модальністю, в якій холдинг висвітлював події на сході України. Про це пише газета "Ведомости" з посиланням на співрозмовників видання в уряді Росії, а також в холдингу РБК.

Також роздратування співробітників адміністрації президента викликали власні розслідування РБК, зокрема, про Катерини Тихонової, званої в ЗМІ дочкою президента РФ Володимира Путіна, і її передбачуваному чоловіка Кирила Шамалове. Про це в неділю, 15 травня, на своєму сайті повідомила газета "Ведомости" з посиланням на співрозмовників видання в уряді Росії, а також в холдингу РБК і групі "Онексім", що належить власнику РБК - підприємцю Михайлу Прохорову.


За даними газети, фігуранти розслідувань "часто скаржилися на РБК в адміністрації", перш за все, першому заступнику керівника адміністрації президента В'ячеславу Володіну.

За інформацією видання, гендиректор РБК Микола Молибога, медіамагнат Дерк Сауер, співробітники групи "Онексім" і сам Прохоров регулярно отримували дзвінки "з вимогою змінити редакційну політику" .

Загострення невдоволення чиновників відбулося на початку квітня через публікацію статті про "панамських досьє", яку газета РБК розмістила на першій смузі і супроводила фотографією Путіна.

Останньою краплею, за даними "Ведомостей", став ще один газетний матеріал про те, що навпроти так званого "палацу Путіна" у Геленджику нібито будуть розводити устриць.

"Пішли дзвінки від акціонерів", а потім Молибога повідомив, що звільняє головного редактора газети Солюса, відзначають "Ведомости". Осетинська і Баданин також заявили, що відходять. Слідом за ними намір послідувати й інші співробітники редакцій.

Нагадаємо, 13 травня холдинг оголосив про звільнення ряду співробітників. Після наради було оголошено про звільнення шеф-редактора РБК Єлизавети Осетинської, головного редактора газети РБК Максима Солюса та заступника шеф-редактора РБК Романа Баданина.

У той же час прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков закликав не пов'язувати зміну керівництва РБК з тиском ззовні.