ua en ru

Увечері засідання ВР не буде, - Єфремов

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов пропонує оголосити перерву в пленарних засіданнях Верховної Ради України та розпочати переговори з опозиційними фракціями щодо подальшого виходу із ситуації. Про це він заявив на брифінгу в ВР.

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов (на фото) пропонує оголосити перерву в пленарних засіданнях Верховної Ради України та розпочати переговори з опозиційними фракціями щодо подальшого виходу із ситуації. Про це він заявив на брифінгу в ВР.

За його словами, потрібно сісти за стіл переговорів та знайти предмет компромісу. Яким буде цей предмет - стане відомо у ході засідання робочого столу.

"Засідання Верховної Ради сьогодні не буде", - заявив Єфремов.

Фотогаларея: "Євромайдан - засідання Верховної Ради 2 грудня"

Зазначимо, що ВР відмовилася висловити недовіру Кабміну. Рішення про недовіру уряду підтримали 186 народних депутатів при мінімумі в 226 голосів. За відповідне рішення з Партії регіонів проголосував 1 депутат, КПУ - 0 депутатів, "Батьківщина" - 90, "Удар" - 42, "Свобода" - 36, а також 17 позафракційних парламентаріїв.

Даний проект постанови №3692 від 25 листопада 2013 р. "Про відповідальність Кабінету міністрів України" був поданий лідерами опозиції Арсенієм Яценюком (ВО "Батьківщина"), Віталій Кличко ("Удар") та Олегом Тягнибоком ВО "Свобода").

Варто звернути увагу, що Азаров пообіцяв провести рішучі кадрові зміни в Кабміні, якщо ВР не підтримає відставку уряду.

Після того, як відставка Кабміну була провалена, голова ВР Володимир Рибак спробував поставити на розгляд наступного питання порядку денного. Однак опозиція пішла блокувати парламент, і спікер терміново оголосив про завершення ранкового засідання.

Нагадаємо, що паралельно із засіданням ВР на вул. Грушевського проходила акція учасників Євромайдану, а на площі біля будівлі парламенту - мітинг Партії регіонів.