ua en ru

Вчорашні екстремісти намагаються стати правлячим класом, - Загородній

Вчорашні екстремісти все ще поза законом - як кримінальний клас, але вони прагнуть стати правлячим класом, щоб вершити правосуддя, диктувати умови, змусити країну жити за своїми законами. Таку думку озвучив член виконавчого комітету Громадського руху "Український вибір" Юрій Загородній.

"Під час лютневих подій 2014 року на майданах стояли звичайні люди, які вимагали повалення антинародного корумпованого диктаторського режиму Януковича і повернення до Конституції 2004 року. Але там були й радикали. Цей факт тодішня опозиція і нинішня влада ще недавно намагалася заперечувати. Сьогодні вона визнає його, більше того - всіма силами намагається дистанціюватися від радикалів", - заявив Загородній.

Експерт зазначає, що зараз нове керівництво України намагається відхреститися від тих, завдяки кому воно отримало владні повноваження.

"Вчорашні екстремісти намагаються отримати всю повноту влади. Лідер "Правового сектору" - організації, яка, по суті, є озброєним бандформуванням, виявив бажання балотуватися в президенти. Не маючи ні копійки легального доходу, Дмитро Ярош вніс 2,5 млн грн для участі в президентських виборах. Хто фінансує його партію? Це питання виникає не з цікавості", - задається питанням член виконкому руху.

Загородній додав, що прозорість, ясність, відкритість і народний контроль є гарантією чесної виборчої кампанії. "В іншому випадку ми отримаємо не перезавантаження влади, а чергову зміну персоналій і політичних "еліт" - представників того самого правлячого та кримінального класу. Але зміна маріонеток не означає зміну ляльководів. Люди вже усвідомили цю істину", - резюмував він.