ua en ru

В ОАЕ вчора загинув відомий український гонщик Вадим Нестерчук

Вчора в ОАЕ загинув відомий український гонщик Вадим Нестерчук. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив колишній президент Автомобільної федерації України (ФАУ) Євген Червоненко.

"Вчора вдень в пустелі в Еміратах загинув Вадим Нестерчук, пілот команди Sixt Ukraine, багаторазовий учасник Дакара, завзятий, мужній і цілеспрямований гонщик. Наскільки знаю, загинув намагаючись врятувати напарника ... Від зневоднення зупинилося серце... 5 років тому, будучи президентом ФАУ, наперекір більшості президії підписав йому гоночну ліцензію на Париж-Дакар - подумав - не можна у завзятої і сильної людини забирати мрію! Справжній мужній гонщик! Світла пам'ять...", - написав Червоненко.

За повідомленням прес-служби SIXT UKRAINE, лідер української команди з ралі-рейдів SIXT UKRAINE Вадим Нестерчук трагічно загинув в пустелі в Об'єднаних Арабських Еміратах під час підготовки до ралі "Шовковий шлях 2013".

Трагедія сталася в другій половині дня в понеділок 24 червня. Після тривалого тренування в пустелі, автомобіль команди застряг в піщаній пастці. Після невдалих спроб вибратися з піску автомобіль вийшов з ладу. Вадим Нестерчук прийняв рішення відправитися по допомогу до найближчої трасі. Свого напарника, місцевого жителя, з яким проходило тренування, Вадим залишив поруч з автомобілем і відправив GPS координати місця розташування авто. Пізніше Нестерчук також відправив координати свого місця розташування біля траси. Рятувальна група, яка допомагає організовувати тренування в пустелі, отримавши координати, відразу ж поспішила на допомогу українському гонщику. Однак, прибувши на місце, вказане Вадимом, знайшла його вже непритомним. Вдалося врятувати другого учасника тренування, але лікарі повідомили, що якби вони запізнились ще на півгодини, врятувати його було б неможливо. За попередньою версією, смерть українського гонщика настала внаслідок теплового удару і зневоднення організму. Точна причина буде оголошена пізніше.

Як зазначають у прес-службі, після репатріації тіла Вадима Нестерчука в Україну буде оголошено дату прощання з українським спортсменом.

Вадиму Нестерчуку було 42 роки. У нього залишилися дружина і двоє дітей.
Вадим Нестерчук був відомий в Україні не тільки як спортсмен, але і як бізнесмен. Він був керівником прокатної і лізингової компанії SIXT (Україна). У початку 2013 р. заснував міжнародний благодійний фонд імені Івана Богуна.

Свою спортивну, раллійную кар'єру Вадим Нестерчук почав в 2007 р. Брав участь у таких відомих спортивних змаганнях як "Дакар", етапах Кубка світу, російських і українських гонках.