ua en ru

СБ: Українські споживачі повинні платити "реальну" ціну за енергоресурси

До тих пір, поки українські споживачі не платитимуть "реальну" ціну за енергоресурси, заходи, спрямовані на підвищення енергоефективності, не досягнуть успіху, заявив в статті для "Дзеркала тижня" віце-президент Світового банку зі стійкого розвитку Інгер Андерсен.

"Донорами здійснюються численні заходи, спрямовані на допомогу Україні в зменшенні втрат енергії в комунальному секторі, особливо в теплопостачанні і водопостачанні. Проте ці ініціативи не приведуть до успіху до тих пір, поки кінцевий споживач не платитиме "реальну" ціну за енергоресурси. Ось чому нещодавнє підвищення тарифів на побутовий газ і опалювання є таким важливим кроком", - заявив І.Андерсен.
На думку віце-президента Світового банку, в Україні існує великий потенціал збільшення енергоефективності без впливу на швидкість економічного росту. "Україна є однією з країн з найбільшим потенціалом по зниженню викидів практично без жодних негативних наслідків для свого економічного зростання. Для цього достатньо лише раціональніше використовувати вже наявну енергію", - сказав І.Андерсен.