ua en ru

ВАСУ визнав винесене ЦВК попередження кандидату в Президенти В.Ющенку незаконним.

Вищий адміністративний суд України визнав незаконним попередження кандидату на посаду Президента України, діючому главі держави Віктору Ющенку, яке винесла Центральна виборча комісія (ЦВК) України. Про це РБК-Україна заявив уповноважений представник Президента України Віктора Ющенка в ЦВК Андрій Парубій. Суд залишив в силі рішення Київського апеляційного адмінсуду України щодо безпідставності попередження кандидату в Президенти України Віктору Ющенку з боку Центральної виборчої комісії.

Нагадаємо, 14 січня Київський апеляційний адміністративний суд визнав незаконним попередження кандидату на посаду Президента України, діючому главі держави Віктору Ющенку, яке винесла Центральна виборча комісія (ЦВК) України. Про це повідомив РБК-Україна уповноважений представник кандидата В.Ющенка у ЦВК,

Нагадаємо, 9 січня ц.р. ЦВК винесла попередження В.Ющенку за використання ним підлеглих і ресурсів за основним місцем роботи для ведення передвиборчої агітації за себе і проти інших кандидатів. Заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна повідомила, що порушення виборчого законодавства В.Ющенком полягає в тому, що він у ході робочих візитів регіонами України вів передвиборчу агітацію в робочий час, яку на безкоштовній основі транслювало НТКУ. Вона також зазначила, що це попередження носить "більше морально-етичне значення" для В.Ющенка.