ua en ru

ВАСУ відкрив провадження про незаконність зняття недоторканності з Клюєва, - адвокат

ВАСУ відкрив провадження про незаконність зняття недоторканності з Клюєва, - адвокат Фото: Сергій Клюєв

Також суд наполягає на дослідженні документів про обгрунтування залучення Клюєва до відповідальності

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) вчора, 15 червня, відкрив провадження про визнання незаконним рішення Верховної Ради України про зняття недоторканності з народного депутата України Сергія Клюєва. Про це на своїй сторінці в Facebook написав адвокат Клюєва Юрій Сухов.

"Вчора Вищий адміністративний суд України відкрив провадження за позовом народного депутата України Клюєва С. П. до Верховної Ради України про скасування її постанови від 3 червня 2015 року про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності останнього і визнання незаконними дій парламенту", - написав адвокат.

Також, за його словами, суд задовольнив клопотання Клюєва і витребував документи, на необхідності дослідження яких у суді він наполягав.

Вчера Высший административный суд Украины открыл производство по иску народного депутата Украины Клюева С.П. к Верховной...

Posted by Юрий Сухов on 15 Июнь 2015 г.

Зазначимо, Клюєв заявляв, що прокуратура не надала жодного документа на обґрунтування подання про притягнення нардепа до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, 12 травня 2015 р. Генеральний прокурор Віктор Шокін вніс до Верховної Ради подання про зняття недоторканності і притягнення Клюєва до відповідальності за підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою) КК України.

3 червня Рада проголосувала за зняття недоторканності Клюєва.

Після цього Клюєв намагався полетіти в Вену, проте прикордонники його не пустили. Після цього Сергій Клюєв кілька разів не з'явився на допит в ГПУ. На даний момент, місцезнаходження Клюєва невідомо.