ua en ru

Рада зняла недоторканність з нардепа Клюєва

Рада зняла недоторканність з нардепа Клюєва Фото: Сергій Клюєв

За відповідне рішення проголосували 287 нардепів

Верховна Рада України зняла недоторканність з народного депутата Сергія Клюєва і притягнути його до кримінальної відповідальності. За відповідне рішення проголосували 287 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Рада зняла недоторканність з нардепа Клюєва

Фото: результати голосування за зняття недоторканності з Клюєва

"Хочу сказати одну річ усім скептикам, які намагались вчора запустити це питання по антизаконному шляху і дестабілізувати український парламент. Вчора я сказав деяким колегам про те, що не дам можливості на цьому питанні дискредитувати український парламент і дискредитувати голову українського парламенту. І сьогодні вашим голосуванням ви довели, що абсолютно вся процедура законна, витримана і кожен депутат у вільний спосіб визначився щодо цього питання",- прокоментував результати голосування спікер Верховної Ради Володимир Гройсман.

Клюєв вже заявив, що оскаржить дії голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана у суді.

Зазначимо, що Клюєв не входить до складу будь-якої фракції і був обраний по одномандатному округу №46 Донецької області.

У Верховній Раді 5-7 скликань Сергій Клюєв був народним депутатом від Партії регіонів, проте в 2014. покинув фракцію ПР.

6 березня 2014 р. Євросоюз і Канада ввели фінансові санкції проти Сергія Клюєва та його брата Андрія.

Нагадаємо, 12 травня 2015 р. Генеральний прокурор Віктор Шокін вніс до Верховної Ради подання про зняття недоторканності і притягнення Клюєва до відповідальності за підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 5 ст 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою) КК України.

У той же час нардеп від "Блоку Петра Порошенко" Сергій Лещенко зазначив особисті заслуги спікера Ради Володимира Гройсмана та генпрокурора Віктора Шокіна в питанні зняття депутатської недоторканності з Клюєва. Про це він написав у своєму Facebook.

Рада зняла недоторканість з Клюєва. Попри змову на рівні регламентного комітету. І я маю віддати належне спікеру Гройсма...

Posted by Сергій Лещенко on 3 Июнь 2015 г.