ua en ru

ВАСУ залишив у силі рішення щодо перемоги Дмитрука у 184 окрузі

Вищий адмінсуд залишив у силі рішення ЦВК по 184 округу в Херсонській області, де переможцем визнаний регіонал Микола Дмитрук. Таке рішення ВАСУ виніс у неділю, 18 листопада, за позовом кандидата в депутати по даному округу Івана Винника, передає "Дзеркало тижня. Україна".

"Я вважаю, що суд прийняв заангажоване й продиктоване владою рішення", - заявив Винник. Він додав: "Так, у своїй постанові суд не врахував як докази ні оригінали протоколів ДВК, ні окремі думки шести членів ЦВК, у тому числі ВАСУ проігнорував і думку голови ЦВК Володимира Шаповала, які вказали на факти маніпуляції з результатами виборів в 184 окрузі".

"Я звертатимусь до Європейського суду з прав людини, уважаю, що Європейський суд візьме до уваги ті докази, які попросту зігноровані нашими судами, й установить у цій справі істину", - сказав Винник.

У своєму позові він просив ВАСУ скасувати рішення ЦВК про визнання результатів виборів в окрузі №184 і призначити перевибори. Однією з підстав для призначення перевиборів служили протоколи з мокрими печатками дільничних виборчих комісій, згідно з якими перемогу в даному окрузі одержав самовисуванець Винник з перевагою 117 голосів.

ЦВК своїм рішенням затвердив протокол ОВК по 184 округу, де переможцем визнаний кандидат від Партії регіонів Микола Дмитрук. Різниця склала 22 голоси.

Читайте також: Хроніки фальсифікацій - говорять цифри