ua en ru

У Вашингтоні посли ЄС обговорять іранську ядерну програму з сенаторами США

У Вашингтоні посли ЄС обговорять іранську ядерну програму з сенаторами США Фото: США (tweeter.com/radiosvoboda)

Сторони обговорять наслідки можливого скасування угоди з іранською ядерною програмою

Посли ЄС і посол США в Євросоюзі зустрінуться у Вашингтоні для обговорення наслідків можливого скасування угоди щодо іранської ядерної програми. Про це повідомляє Reuters.

Як наголошується, в середу посли Великобританії, Франції, Німеччини та посол США в Євросоюзі Ентоні Гарднер проведуть зустріч з сенаторами-демократами у Вашингтоні, організатором якої виступив демократ Річард Дурбін.

Повідомляється, що у зустрічі також візьмуть участь колишній заступник держсекретаря США і ведучий іранський парламентер Венді Шерман, екс-міністр енергетики Ернест Моніз і міністр фінансів Джек Лью через відеозв'язок.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що канцлер Німеччини Ангела Меркель сказала президенту США Дональду Трампу, що ядерна угода з Іраном - це "важливий інструмент" для запобігання розробки Тегераном ядерної зброї.

Також зазначено, що під час розмови лідери США і Німеччини заявили, що "негативна роль Ірану, як в Сирії чи в Лівані, так само, як і з боку Ірану невизнання держави Ізраїль, неприйнятні".

Крім того, Трамп і Меркель обговорили північнокорейську кризу. Канцлер підкреслила, що треба використовувати всі засоби, щоб він був вирішений мирним шляхом. Лідери погодилися, що дипломатичний і економічний тиск на північнокорейський режим варто посилити.