ua en ru

Меркель і Трамп обговорили іранську ядерну програму

Меркель і Трамп обговорили іранську ядерну програму Фото: Ангела Меркель и Дональд Трамп (bundeskanzlerin.de)

Іранська ракетна програма не відповідає рішенню Радбезу ООН

Канцлер Німеччини Ангела Меркель сказала президенту США Дональду Трампу, що ядерна угода з Іраном - це "важливий інструмент" для запобігання розробки Тегераном ядерної зброї. Про це глава Німеччини заявила під час телефонної розмови з американським лідером, написав на своїй сторінці в Twitter офіційний представник німецького канцлера Штеффен Зайберт.

"Іранська ракетна програма не відповідає рішенню Радбезу ООН, що вимагає негайної реакції міжнародного співтовариства", - зазначив Зайберт.

Також вказано, що під час розмови лідери США і Німеччини заявили, що "негативна роль Ірану, як в Сирії або в Лівані, так само, як і триваюче з боку Ірану невизнання держави Ізраїль, неприйнятні".

Крім того, Трамп і Меркель обговорили північнокорейську кризу. Канцлер підкреслила, що потрібно використовувати всі засоби, щоб вона була розв'язана мирним шляхом. Лідери погодилися, що дипломатичний і економічний тиск на північнокорейський режим варто посилити.

Нагадаємо, раніше президент Ірану Хасан Рухані заявив, що держава продовжить розробку балістичних ракет, незважаючи на різку критику з боку США і Франції.