ua en ru

У Варшаві тисячі поліцейських вийшли на акцію протесту

У Варшаві тисячі поліцейських вийшли на акцію протесту Фото: акція у Варшаві (tvn24.pl)

До поліцейських згодом приєдналися пожежники, прикордонники, тюремні наглядачі і інспектори дорожньої служби

У Варшаві тисячі поліцейських, прикордонників, тюремних наглядачів вийшли на найбільшу акцію протесту. Під вікнами канцелярії президента і прем'єра протестувальники вимагають негайного підвищення зарплат і умов праці, про це повідомляє РБК-Україна посилаючись на TVN24.

Як наголошується, демонстрація стала кульмінацією в серії протестів, які в липні почалися в поліції. До поліцейських згодом приєдналися пожежники, прикордонники, тюремні наглядачі і інспектори дорожньої служби.

Крім підвищення заробітних плат, їх щорічної індексації, учасники акції домагаються поліпшення пенсійного забезпечення і підвищення виплат за понаднормово відпрацьований час. Також правоохоронці вимагають найму додаткових кадрів, щоб їм не доводилося працювати понаднормово.

Як наголошується, в акції беруть участь тисячі співробітників правоохоронних служб Польщі, які приїхали з різних регіонів країни. За словами організаторів, ця акція - найбільша в історії протестів працівників у формі.

Нагадаємо, сьогодні у Раді відбулась акція в підтримку іноземців - ветеранів АТО. Під Радою зібралися близько 400 активістів.

Також раніше біля Адміністрації президента України відбулася акція солідарності з постраждалими від нападів активістами. Зібралися близько 300 людей.