ua en ru

Акція біля АП: кількість активістів зросла до 300

Акція біля АП: кількість активістів зросла до 300 Фото: акція під АП (РБК-Україна)

Акція почалася із трансляції відеозвернення Катерини Гандзюк

Біля Адміністрації президента України вже дві години триває акція солідарності з постраждалими від нападів активістами, кількість людей збільшилась до приблизно 300 осіб. Про це з місця подіі повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Поліція повідомила в коментарі РБК-Україна, що в ході огляду небезпечних речей та предметів виявлено не було. Обстановка наразі спокійна.

Акція почалася із трансляції відеозвернення Катерини Гандзюк.

Раніше повідомлялось, що біля будівлі АП зібрались близько 200 активістів.

Нагадаємо, біля АП під гаслом "Мовчання влади нас вбиває” проходить акція солідарності з постраждалими від нападів активістами. Учасники вимагають від президента визнати репресії проти активістів та скликати Раду національної безпеки і оборони України (РНБО).

31 липня облили кислотою громадську активістку та радника мера Херсона Катерину Гандзюк. 26 вересня Гандзюк записала перше відеозвернення в лікарні, де вона перебуває після нападу.

"Так, я знаю, що виглядаю зараз погано. Але, принаймні, мене лікують. Мене лікують добре українські лікарі. І я точно знаю, що виглядаю зараз набагато краще, ніж виглядають в Україні справедливість і правосуддя. Тому що їх сьогодні не лікує ніхто", - сказала Гандзюк.

Гандзюк відзначила, що поки не знає замовників нападу на себе, а також на інших громадських активістів в Україні.