ua en ru

У Варшаві проходить масовий протест проти розширення меж польської столиці

У Варшаві проходить масовий протест проти розширення меж польської столиці Фото: у Варшаві протестують проти розширення меж міста

Жителі Варшави вважають, що місто хочуть розширити, щоб виграти вибори в міськраду в наступному році

Польщі, в місті Варшава, люди вийшли на масовий протест проти розширення меж польської столиці. Про це повідомляє ""5 канал".

"Мешканці Варшави вийшли на масовий протест. Вони обурені планами влади розширити межі польської столиці. Правляча партія планує додати до міста ще більше тридцяти гмін - це найменша адміністративна одиниця Польщі. На думку влади, приєднання до столиці допоможе розвитку регіону", - йдеться в повідомленні.

Опозиція вважає, що межі хочуть розширити для того, щоб виграти вибори до міської ради Варшави, які відбудуться в 218 році.

"Адже столиця в нинішніх кордонах більше симпатизує опозиційної "Громадянської платформи". І саме її голосує на виборах, а не через правлячу "Право і справедливість". А ось в регіонах, які хочуть приєднати до столиці, все навпаки", - повідомляє "5 канал".

Нагадаємо, вчора прем'єр Польщі Беата Шидло потрапила в аварію, точні причини інциденту поки невідомі. Шидло відправили на медичне обстеження в Варшаву.