ua en ru

У Варшаві підписали документ за підсумками міжпарламентської асамблеї України, Литви і Польщі

У Варшаві підписали документ за підсумками міжпарламентської асамблеї України, Литви і Польщі Фото: голова ВРУ Андрій Парубій

Документ підписали голова ВРУ Андрій Парубій, голова литовського Сейму Вікторас Пранцкетіс, голова польського сенату Станіслав Карчевський

У Варшаві голови парламентів підписали спільний документ за підсумками міжпарламентської асамблеї України, Польщі та Литви. Про це повідомляє у Facebook Андрій Ковальов, прес-секретар спікера Верховної Ради України.

Так, документ підписали голова ВРУ Андрій Парубій, голова литовського Сейму Вікторас Пранцкетіс, а також голова польського сенату Станіслав Карчевський.

Згідно з документом, країни висловлюють занепокоєння у зв'язку з окупацією Криму і підтримують повний суверенітет і територіальну цілісність України.

Також голови парламентів вважають, що існують підстави для збереження санкцій, накладених на Російську Федерацію міжнародним співтовариством до повного виконання РФ мінських домовленостей і припинення окупації Криму.

Асамблея закликає якомога швидше впровадити угоду про асоціацію між Європейським Союзом і Україною, а також закінчити процедуру скасування візового режиму для громадян України.

Щойно у Варшаві Голови Парламентів підписали Спільний кінцевий документ за підсумками Міжпарламенської Асамблеї України, Польщі та Литви. Андрій Парубій

Опубліковано Andriy Kovalov 28 березень 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна і Польща визначили плани співробітництва між своїми парламентами.