ua en ru

У Варшаві близько 70 людей пікетували МВС

У Варшаві близько 70 людей пікетували МВС Фото: поліція Польщі (facebook.com/PolicjaPL)

Учасники акції протестували через видворення з ЄС української громадської діячки

У Варшаві близько 70 людей пікетували Міністерство внутрішніх справ, виступаючи проти заборони на в’їзд до Європейського союзу української громадської діячки. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Повідомляється, що акція пройшла під будівлею міністерства. Активісти прийшли висловити свою підтримку Людмилі Козловській, яка є головою правозахисної організації "Відкритий діалог".

Окрім того, активісти вимагали, щоб Польща скасувала своє рішення про внесення Козловської в Шенгенську інформаційну систему (SIS) як особи небажаної в країнах Євросоюзу.

За словами організатора протестної акції Анджея Тшецяковського, видалення Козловської з території ЄС - це "результат безпрецедентних протиправних дій польської влади".

Повідомляється, що в акції брали участь Бартош Крамек, чоловік Людмили Козловської, який є її заступником у фонді "Відкритий діалог". Він сказав, що Польща використовує Шенгенську інформаційну систему "в політичних цілях".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у десятках міст Польщі тисячі людей протестували через набуття чинності закону про судову реформу, який, на думку учасників акцій, порушує Конституцію.