ua en ru

Vanco Prykerchenska Ltd і уряд України не підписали мирову угоду і продовжують переговори, - Дж.Баун

Компанія Vanco Prykerchenska Ltd поки що не завершила всі формальні процедури щодо укладення с урядом України мирової угоди і продовжує переговори. Про це заявив президент Vanco Prykerchenska Ltd Джим Баун, повідомляє прес-служба компанії.
"Компанія Vanco Prykerchenska Ltd продовжує переговори з урядом України з метою мирного врегулювання спору щодо Угоди про розподіл продукції (УРП) після призупинення арбітражного процесу в Стокгольмському арбітражному суді. Хочу підкреслити, що поки представники компанії не отримували інформацію про закінчення переговорного процесу і завершення всіх формальних процедур", - зокрема, заявив Дж.Баун.
За його словами, підписання мирової угоди "це не простий процес": "Важливою умовою затвердження угоди державою України є узгодження англійського варіанту тексту Міжвідомчою комісією. За нашими даними, цього поки не було зроблено. Початок промислової розробки Прикерченської ділянки шельфу Чорного моря потребує колосальних інвестицій, тому інвестори повинні бути впевнені в захищеності своїх вкладень, і що робота компанії проходить в рамках законодавчого поля. Взагалі, нас, звичайно непокоїть те, що процес настільки затягнувся - це серйозно демотивує інвесторів і може привести до зриву всього проекту", - додав він.
Нагадаємо, міністр юстиції України Олександр Лавринович 13 квітня заявив, що уряд України затвердив мирову угоду з Vanco Prykerchenska.