ua en ru

Ван Гал може повернутися в збірну Нідерландів у якості радника

Ван Гал може повернутися в збірну Нідерландів у якості радника Фото: Луї ван Гал

Переговори з 65-річним голландським фахівцем вже почалися

Колишній головний тренер збірної Голландії Луї ван Гал може повернутися в національну команду в якості радника. Про це повідомляє сайт Goal.

Переговори з Луї ван Галом вже почалися, хоча раніше він оголосив про свій відхід на пенсію. 65-річний голландський фахівець вже тренував національну команду з 2000-2002, 2012-2014. Ван Гал привів національну команду до бронзових медалей чемпіонату світу 2014 року, після чого пішов у "Манчестер Юнайтед", де пропрацював два роки.

Напередодні після поразки від Болгарії (0:2) у відбірковому турнірі чемпіонату світу 2018 року Королівський футбольний союз Нідерландів відправив у відставку головного тренера "помаранчевих" Данні Блінда. З призначенням нового тренера планують визначитися до червня.

Після п'яти турів голландці з сімома очками посідають четверте місце в таблиці кваліфікації ЧС-2018, відстаючи від лідируючої Франції на шість балів.

Блінд очолив збірну в 2015 році. Під його керівництвом голландці не змогли кваліфікуватися на чемпіонат Європи-2016, пропустивши на турнір Туреччини, Ісландії та Чехію.

Товариський матч 28 березня Голландія зіграє з Італією під керівництвом в. о. головного тренера Фреда Гриму, асистента Блінда.

Нагадаємо, раніше Данні Блінд заявив, що подумає, чи варто йому продовжувати роботу з командою після поразки від команди Болгарії (0:2).