ua en ru

Валерій Давиденко призначений головою наглядової ради ДПЗКУ

Заступник міністра аграрної політики та продовольства України Валерій Давиденко призначений головою наглядової ради ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" (ДПЗКУ). Про це йдеться в повідомленні держустанови "Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України" при Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР).

"Призначення посадової особи виконано на підставі наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 12 листопада 2013 р. № 659", - йдеться в повідомленні.

Крім того, призначені шість членів наглядової ради ДПЗКУ: Баграт Ахіджанов (директор департаменту фінансово-кредитної політики та бухгалтерського обліку Мінагрополітики), Ірина Адрійчук (начальник відділу правового забезпечення ДПЗКУ), Сергій Карасевич (начальник відділу екологічної політики департаменту розвитку реального сектору економіки Мінекономрозвитку), Олександр Дем'яненко (заступник начальника управління з питань реформування власності департаменту планування процесів приватизації та реформування власності ФДМУ), Галина Пахачук (директор департаменту боргової та міжнародної фінансової політики Міністерства фінансів України) і Денис Киреєв (перший заступник голови правління "Ощадбанку").

ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" (ДПЗКУ) - один із найбільших гравців на вітчизняному аграрному ринку, створене як державне підприємство на виконання постанови Кабінету міністрів України від 11.08.2010 р. №764.

ДПЗКУ надає послуги із приймання, зберігання і відвантаження зерна, борошна, круп, інших харчових продуктів; виробництва кормів і комбікормів, кормових добавок та інших кормових продуктів; формування ресурсів зерна і продуктів його первинної переробки на регіональному і загальнодержавному рівні.