ua en ru

Валентин Резніченко та Марина Порошенко відкрили першу в Україні ресурсну кімнату для особливих дітей

Валентин Резніченко та Марина Порошенко відкрили першу в Україні ресурсну кімнату для особливих дітей Фото: Валентин Резніченко та Марина Порошенко (прес-служба Дніпропетровської ОДА)

Проект був реалізований за технічним завданням Благодійного Фонду Порошенка

Перша леді держави Марина Порошенко і голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко у селищі Петриківка Дніпропетровської області відкрили реконструйовану школу з першою в Україні ресурсною кімнатою і бібліотекою для дітей з особливими потребами. Про це повідомляє прес-служба обласної адміністрації.

Проект був реалізований за технічним завданням Благодійного Фонду Порошенка, який втілює програму "Інклюзивна освіта - рівень свідомості нації", та за сприяння голови Дніпропетровської ОДА. Ресурсна кімната - спеціально обладнаний клас, де діти з особливими потребами зможуть навчатися за індивідуальною програмою. Корекційні педагоги будуть допомагати хлопчикам і дівчаткам, зокрема, отримати повсякденні побутові навички. Для цього закуплено всі необхідні меблі та техніка.

"Сьогодні ми відкриваємо Петриківську школу. Саме такими мають бути опорні школи по всій Україні. Це дійсно приклад для багатьох регіонів, як треба допомагати особливим дітям отримувати якісні знання в хороших умовах. Участь у проекті з розвитку інклюзивної освіти беруть п'ять областей, але ресурсна кімната в Петриківській школі - найперша. Це зразок, який буде впроваджуватися в інших регіонах", - зазначила дружина президента України Марина Порошенко.

alt

Ресурсна кімната створена за європейськими стандартами і адаптована до українських реалій. Подібні приміщення функціонують у навчальних закладах США, Норвегії, Данії, Литви та Молдови, а тепер їх перевагами зможуть користуватися четверо учнів з особливими потребами Петриківської школи.

"Нарешті діти з особливими потребами отримали можливість відвідувати звичайні школи. Ми розуміємо хвилювання цих дітей і їх батьків, тому робимо все, щоб зробити навчання максимально комфортним. Крім ресурсної кімнати, в цьому році відкриваємо медіатеки у 50 школах області. Тут можна позайматися з корекційним педагогом, почитати, посидіти в Інтернеті, відпочити, поспілкуватися з однолітками. Одну з таких кімнат облаштували в Петриківській школі. Всього в області працює вже майже 150 інклюзивних шкіл, де навчається близько 400 дітей", - розповів Валентин Резніченко.

Щоб діти навчалися в комфортних умовах, Петриківську школу відремонтували вперше за 87 років, замінили всі комунікації, встановили нові вікна, утеплили фасади. Всього в цьому році команда Валентина Резніченко реконструює в області 25 шкіл.