ua en ru

Валенса пообіцяв допомогти українським військовим, постраждалим у зоні АТО

Екс-президент Польщі Лех Валенса пообіцяв допомогти українським військовим, постраждалим у зоні проведення антитерористичної операції. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко після відвідин військового шпиталю у столиці, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми звернулися до нього, і він погодився допомогти справжнім патріотам, бійцям, які на сьогоднішній день потребують допомоги, потребують лікування, протезування. Ця підтримка нам зараз дуже потрібна, підтримка справжніх друзів. На сьогоднішній день позиція Польщі, її керівників, позиція Леха Валенси підтверджує позицію справжніх друзів, які допомагають у складний час", - зазначив Кличко.

Своєю чергою, Валенса запевнив, що Польща буде робити все можливе для того, аби допомогти українським військовим, які постраждали під час бойових дій на сході України.

"Хочу запевнити, що Польща зробить усе можливе, щоб підтримати дії України. Мій фонд, який знаходиться на рівні Нобелівської премії, дав Майдану свою премію. Це премія міжнародної солідарності. Це максимум, що може зробити такий фонд і такий інститут, як у мене . Я приїхав сюди з найбагатшою людиною Польщі, і вона також думає, що можна зробити для України. Вона точно допоможе людям, з яким сталося нещастя і які стали героями України. Тому ви можете вірити, що Польща зробить все можливе", - заявив Валенса.

"Я вважаю, що сьогодні Україні потрібна велика згода. У вас багато претензій один до одного, залиште свої суперечки, ви повинні бути разом, тому що у вас є зовнішній ворог", - наголосив екс-президент Польщі.

Нагадаємо, наприкінці вересня протестний рух в Україні кінця 2013 - початку 2014 рр., відомий під назвою "Євромайдан", отримав премію фонду Леха Валенси.

Мер Києва Віталій Кличко пропонує використати премію від фонду Леха Валенси в розмірі 100 тис. євро на побудову меморіалу Небесної сотні.