ua en ru

Vale SA може витратити 5 млрд дол. на проект Simandou, прагнучи до 2015 р. збільшити виробництво сировини для сталеливарних підприємств до 450 млн т на рік.

Vale SA, найбільший у світі виробник залізної руди, може витратити 5 млрд дол. на розвиток проекту Simandou у Гвінеї, оскільки прагне до 2015 р. збільшити виробництво сировини для сталеливарних підприємств до 450 млн т на рік.

30 квітня Vale заявила, що погодилася сплатити 2,5 млн дол. за родовища в цій західноафриканській країні; компанія розраховує продукувати від 10 до 15 млн т руди у Гвінеї до 2012 р., і 50 млн т - до 2015 р., повідомив Хосе Карлос Мартінс, керівник напрямку залізорудного бізнесу компанії. Про це пишуть у Bloomberg.

Vale нарощує виробництво та купує активи, оскільки стрімко зростає попит на залізну руду з боку китайських сталеливарних підприємств. Компанія, що торік продукувала менше 250 млн т залізної руди через економічний спад, нині заявляє, що очікує, що в найближчі шість міс. становище на ринку буде "дуже напруженим", і що цього року вона сподівається збільшення виробництва на 20 млн т на її родовищі в Карахасі.

"Становище на ринку залізної руди залишиться напруженим, з урахуванням того, що в короткостроковому періоді не буде значного зростання постачання, і що великі родовища працюють майже на повну потужність", - стверджують у вчорашній довідці для інвесторів аналітики Brascan Corretora з Ріо-де-Жанейро.

Копання Vale досягла постійних або тимчасових угод про перенесення укладених контрактів на систему поквартального індексування за "100% обсягу продажу за контрактом", заявили в компанії. Відтепер контракти базуватимуться на тримісячному середньому індексові цін за період, що завершується за місяць до початку нового кварталу.