ua en ru

Вадим Загребной став гендиректором МТСБУ

Вадим Загребной, голова правління СК "Брокбізнес", 6 грудня призначений гендиректором Моторно-транспортного страхового бюро України (МТСБУ). Про це повідомляє видання "Комерсант-Україна".
Володимир Романишин був звільнений з цієї посади.
За інформацією видання, голоси президії бюро розділилися порівну: чотири члени проголосували "за" Загребного, чотири - "проти". В умовах паритету сил вирішальним став голос Володимира Романишина, який проголосував за свою відставку.
Вадим Загребной не вдавався в деталі, коментуючи своє призначення. "Протокол ще не підписаний, тим більше, не я був ініціатором свого призначення, а президія МТСБУ і координаційна рада. Я буду йти з "Брокбизнеса", тому що поєднувати ці посади неможливо. Зараз передаю справи своєму наступникові",- повідомив він виданню, відмовившись назвати ім'я нового керівника. СК "Брокбізнес", як і "Брокбізнесбанк", підконтрольні народним депутатам Андрію і Сергію Бурякам.
Членство в МТСБУ є обов'язковим для страховиків, які працюють на ринках "автоцивілки" (86 СК) і "Зеленої карти" (15 СК). При МТСБУ створений гарантійний фонд, що дозволяє здійснювати виплати замість неплатоспроможних страховиків. Бюро наділене повноваженнями регулювати цей ринок разом з Нацкомфінпослуг.
Володимир Романишин очолював МТСБУ більше восьми років - загальні збори страховиків-членів обрали його ще наприкінці листопада 2003 року. До цього він займав пост віце-президента бюро. Романишин повідомив виданню, що вирішив піти за власним бажанням. "Я написав заяву у зв'язку з великою зайнятістю. У травні МТСБУ було обрано членом управлінського комітету ради міжнародного бюро "Зелена карта". Дуже багато часу потрібно приділити питанням, пов'язаним з міжнародним автомобільним рухом. Тому виникла необхідність посилення виконавчої влади МТСБУ. Я буду займатися питаннями ведення президії "Зеленої карти",- сказав він. Романишин поки ще залишається президентом бюро - 8 грудня загальні збори розглянуть це кадрове питання.
За інформацією видання, невдоволення роботою Володимира Романишина в учасників ринку виникло через банкрутства декількох компаній. 21 листопада МТСБУ обмежило діяльність "Української екологічної страхової компанії", а місяцем раніше - СК "Інвестсервіс". У МТСБУ є кілька фондів на загальну суму близько 200 млн грн, які незабаром можуть бути розміщені на рахунках "Брокбізнесбанку", зазначив один із членів бюро.