ua en ru

Вадим Новинський продає 67% агрохолдингу "Верес", - ЗМІ

Основний бенефіціар ФПГ «Смарт-холдинг» Вадим Новинський продає 67% агрохолдингу «Верес». Про це пише газета «КомерсантЪ».
У розпорядженні газети опинилася презентація «Вереса» для потенційних покупців, підготовлена в липні ц.р. За даними видання, цю презентацію отримали компанія Svarog Capital (управляє фондом Russia Retail Growth Fund Віктора Вексельберга й Олександра Мамута) і холдинг «Помідорпром».
«Продавця консультує «ВТБ Капітал»... У «ВТБ Капіталі» це не обговорюють. У «Вересі» на запит не відповіли», - сказано в газеті.
«Керуючий партнер Svarog Capital Олег Царьков каже, що розглядати пропозицію «Вереса» не став, тому що термін життя фонду під його управлінням закінчується в 2012 р. і нових угод не планується. «Верес» - цікавий актив, що доповнює лінійку і бренди «Помідорпрома». Спробуємо поборотися. Питання ціни та умов», - каже представник «Помідорпрома»», - цитує потенційних учасників угоди видання.
Також, за даними газети, «Верес» вже провів переговори з американською Campbell's. «Але в кінці липня американці вийшли з переговорів, тому що структура «Вереса» була не до кінця зрозуміла. «Немає ясності, які активи йому належать. Були складності і в переговорах з топ-менеджментом», - говорить один зі співрозмовників «Ъ». Консультантом з боку покупця виступав «Ренесанс Капітал Україна», уточнює один з них. У «Ренесансі» і Campbell's від коментарів відмовилися», - йдеться в статті.
Крім того, пише газета, у презентації сказано, що «Верес» - найбільший виробник консервованої продукції на Україну. Його виторг у 2010 р. склав 83 млн дол. (+7,7% до 2009 р.), EBITDA - 17 млн дол. (+41,6%), EBITDA margin - 20% (на 4 п. п. вище 2009-го). 53% продажів в минулому році припало на Росію, 41% - на Україну, ще 6% - на ринки Казахстану, Білорусі та ін Більшу частину виручки приносять консервовані овочеві мікси (44%) і квасолю (15%), а також соуси ( 10%). Частка «Вереса» на українському ринку консервованих овочів складає приблизно 32%, у Росії - більше 10%. У 2011 р. холдинг прогнозує зростання виручки приблизно на 50%, до 120 млн дол., EBITDA повинна збільшитися до 26 млн дол.
Зараз компанію можна оцінити у вісім EBITDA 2011 р. - приблизно в 200 млн дол., сказав один з потенційних учасників угоди, пише «КомерсантЪ».
Активи «Смарт-холдингу»: блокпакет металургійного холдингу «Метінвест», Яковлевское родовище залізних руд, банк «Юнекс», СК «Промислово-страховий альянс», завод «Дніпропрес», ВАТ «Херсонський суднобудівний завод», ВАТ «Чорноморський суднобудівний завод» , ВАТ «Балаклавське рудоуправління ім.Горького», ЗАТ "Євпаторійський завод будівельних матеріалів», ЗАТ «Сакський завод будівельних матеріалів», ВАТ «Запоріжнерудпром», ЗАТ «Турстрой» та ін.