ua en ru

VAB банк купив валютних ОВДП на 150 млн дол

ПАТ "Всеукраїнський акціонерний банк" (VAB банк) розмістив валютні кошти в сумі 150 млн дол. в облігації внутрішньої держпозики, номіновані Міністерством фінансів України в іноземній валюті. За даними прес-служби фінустанови, це одна з найбільших інвестицій банку в цінні папери держави за останній час.

"Розмістивши вільні грошові кошти в доларових держоблігаціях, ми зможемо забезпечити хороший рівень дохідності для наших вкладників. Адже багато хто з них все ще розміщують депозити не тільки в гривні, але і в доларах США. А валютні ОВДП є сьогодні найбільш надійним інструментом для вкладення залучених банків валютних коштів. Крім того, ми розуміємо і потреба нашої держави в залученні саме доларових ресурсів, і тому вирішили сконцентрувати зусилля на підтримці Мінфіну в розміщенні як раз валютних паперів", - заявив голова правління VAB банку Денис Мальцев.

За словами банкіра, великий портфель ОВДП свідчить про хорошу диверсифікації активів банку і підвищеному рівні його ліквідності.

За даними ренкінгу інформаційного агентства Cbonds, у рамках угоди про співпрацю з СРО Асоціація "Українські фондові торговці" (АУФТ), VAB банк є одним з найбільш активних гравців на ринку торгівлі державними цінними паперами. За підсумками 1 кварталу 2012 року установа увійшла в ТОП-20 торговців по всіх ключових категоріях - як за обсягами, так і за кількістю угод на біржовому і позабіржовому ринку.

Нагадаємо, за класифікацією НБУ VAB банк входить до групи великих, з активами за станом на 1 квітня 2012 р. на рівні 11,3 млрд грн. Мажоритарного пакету акцій установи володіють компанії, пов'язані з власником агрохолдингу Ukrlandfarming Олегом Бахматюком.