ua en ru

У Запорізькій обл. під час отримання хабара затримано суддю обласного райсуду.

Працівники Центрального антикорупційного бюро Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю спільно з УБОЗ ГУ МВС України в Запорізькій області та Генеральною прокуратурою під час отримання хабара затримали "на гарячому" суддю районного суду області. Про це повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.

Як встановили оперативники, суддя вимагав та отримав 5 тис. грн від місцевого мешканця за винесення рішення на його користь щодо визначення права власності на заставне майно - автомобіль Daewoo. Крім того, того ж дня суддя отримав від іншого безробітного ще 4 тис. 800 грн винагороди за скасування обвинувачень в адміністративній справі щодо незаконних валютних операцій.

Предмет хабара у розмірі 9 тис. 800 грн вилучено. Проводяться подальші заходи по встановленню всіх обставин корумпованої діяльності викритого судді.

За даним фактом Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за ч.2 ст.368 (одержання хабара у великому розмірі). Санкція цієї статті передбачає до 10 років позбавлення волі.