ua en ru

У Запоріжжі за фактом підпалу райкому Партії регіонів порушено кримінальну справу.

У Запоріжжі міліція порушила кримінальну справу за фактом підпалу офісу Шевченківської районної організації Партії регіонів. "Ми порушили кримінальну справу за фактом підпалу. Нами відпрацьовується декілька версій, у тому числі і та, що палії переплутали офіси", - заявив на прес-конференції начальник ГУ МВС у Запорізькій області Віктор Ольховський, передає кореспондент РБК-Україна. За його словами, в ході слідства міліція має намір тісно співробітничати з обома політичними партіями.

Пожежа сталася в ніч проти неділі - близько 4:00 20 грудня. На місці події представники МНС виявили залишки пляшки із запальною сумішшю, і написи "Диявол ваш батько" на дверях офісу та "Вітання Сталіну. Далі буде" на стіні поряд.

У приміщенні в результаті пожежі повністю знищено оргтехніку і всю передвиборну документацію.

Представники Компартії, чий офіс розташований поряд, вважають, що підпалити хотіли їх. "Ми не виключаємо, що зловмисники просто помилилися вікном, оскільки на місці підпалу залишився напис "Отримаєте за Сталіна! Далі буде". Офіси наших районних комітетів розташовуються поряд на одному поверсі", - повідомив РБК-Україна другий секретар обкому КПУ Олександр Зубчевський. Спроба "правих" підпалити райком КПУ, на думку О.Зубчевського, викликана тим, що Запорізька компартія заявила про свої наміри найближчим часом відкрити в місті пам'ятник Сталіну.

Джерела агенції в націоналістичних колах також підтверджують версію із "прикрою плутаниною".