ua en ru

В.Янукович: Україна і РФ продовжують переговори про створення СП в авіабудуванні.

Україна і РФ продовжують переговори про створення СП в авіабудуванні. Про це повідомив Президент України Віктор Янукович під час презентації нового літака Ан-158, передає кореспондент РБК-Україна.

«Ми знаходимося у стадії переговорів. Це процес, який повинен завершитися консенсусом. Добре, що є чітке розуміння Росії, що потрібно захистити інтереси України і України - з приводу захисту російських інтересів», - сказав Президент.

Він також зазначив, що співпраця може базуватися на принципі, коли літаки, які збираються в Україні на 60% комплектуються українськими запчастинами і на 40% російськими. «Якщо ж літаки збираються в Росії, то 60% запчастин російські, 40% - українські», - зазначив глава держави.

В свою чергу президент ДП «Антонов» Дмитро Ківа зазначив, що українські і російські авіапідприємства вже давно і плідно співпрацюють. «Я можу сказати, що ми і так вже працюємо на принципах договорів. Були різні пропозиції, але документів підписаних немає. І зараз опрацьовується форма, яка дозволить тісніше працювати на ринку, перш за все для того, щоб створити сумісний центр продажів і закупівель. І це така форма, яка дозволить нам самостійно працювати і в той же час в тіснішій співпраці», - зазначив Д.Ківа.