ua en ru

У Ванкувері стартували Параолімпійські ігри.

У Ванкувері стартували Параолімпійські ігри. На стадіоні BC Place спалахнув вогонь Параолімпіади. На церемонії відкриття ігор були присутні понад 50 тис. глядачів.
У змаганнях Параолімпіади візьмуть участь 1300 спортсменів з 44 країн. Вони змагатимуться за медалі у п'яти видах спорту: гірських лижах, біатлоні, керлінзі, лижному кросі та хокеї. Перші комплекти медалей розіграють вже завтра.
У Ванкувері українські спортсмени вперше будуть змагатися у трьох видах спорту, заявив раніше президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич.
За його словами, з 5 видів спорту, представлених на Олімпіаді, українська збірна буде брати участь в лижних перегонах, в біатлоні і вперше в гірськолижному спорті. "Це вже четверті Параолімпійські ігри, в яких буде змагатися збірна команда України з зимових видів спорту. Українські спортсмени братимуть участь у розігрування 32 комплектів нагород. Україну представлятимуть 26 спортсменів, серед яких 19 - параолімпійців та 7 - т.з. спортсменів - лідерів, які будуть допомагати спортсменам з вадами зору ", - заявив В.Сушкевич.