ua en ru

В Україну з триденним візитом прибуває в’єтнамська військова делегація, - Міноборони.

В Україну з триденним візитом прибуває в'єтнамська військова делегація на чолі із заступником начальника Генерального штабу народної армії Соціалістичної Республіки В'єтнам генерал-лейтенантом Фам Суан Хунгом, повідомляє прес-служба Міноборони України.
В ході двосторонніх переговорів, на яких українську військову делегацію очолюватиме заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України (ЗСУ) генерал-лейтенант Володимир Артюх, сторони планують обговорити великий спектр питань розвитку двостороннього військового співробітництва, зокрема, обмінятися досвідом реформування і розвитку збройних сил обох країн.
Також В.Артюх ознайомить свого в'єтнамського колегу зі станом виконання Державної програми розвитку ЗСУ на 2006-2011 рр.
Крім того, представників в'єтнамської військової делегації буде детально ознайомлено із системою військової освіти і підготовки кадрів в Україні та ходом їх реформування і розвитку.
В ході візиту в'єтнамські колеги планують відвідати у Києві Національний університет оборони України, де детально ознайомляться із системою підготовки кадрів у цьому провідному вищому військовому навчальному закладі України. Також іноземні гості ознайомляться з роботою Центру імітаційного моделювання та Центру підготовки офіцерів багатонаціональних штабів, які діють на базі Національного університету оборони України.
Також в'єтнамські військові відвідають Військовий інститут Київського національного університету (ВІКНУ) імені Тараса Шевченка.
Останній день візиту в Україну представники в'єтнамської військової делегації проведуть у Житомирі, де ознайомляться з навчально-матеріальною базою та системою підготовки кадрів у Житомирському військовому інституті імені С.П. Корольова Національного авіаційного університету.
Також іноземні гості ознайомляться з бойовим призначенням, системами озброєння і військової техніки, організацією бойової підготовки у 95-й окремій аеромобільній бригаді 8-го армійського корпусу Сухопутних військ України.