ua en ru

В Українi набувала чинності заборона на передвиборчу агітацію.

В Українi опівночі з 15 на 16 січня набуває чинності заборона на передвиборчу агітацію. Вільний день напередодні виборів дається виборцям для того, щоб добре обміркувати, за кого віддати свій голос.

Відповідно до закону "Про вибори президента України", передвиборна агітація завершується в останню п'ятницю перед днем виборів. Таким чином, після півночі повинна бути знята вся зовнішня реклама на всій території країни, припинена трансляція агітаційних матеріалів на радіо і телебаченні, а також заборонено її розміщення в друкованих ЗМІ, і розповсюдження будь-якої рекламної продукції.

У разі проведення повторного голосування вести передвиборчу агітацію дозволяється з наступного дня після того, як Центральна виборча комісія призначить день такого голосування.

Разом з тим, до передвиборчої агітації не відносяться офіційні повідомлення в період виборчого процесу (без коментарів, які можуть носити агітаційний характер, а також відео-, аудіозаписів, кінозйомок, фотоілюстрацій) про дії кандидатів на пост Президента України, пов'язані з виконанням ними посадових (службових) повноважень, передбачених Конституцією України або законами України.