ua en ru

В Україні суб'єктами виборчого процесу стало 18 партій.

Міністерство юстиції України завершило засвідчення копій статутів та свідоцтв політичним партіям, які заявили про намір стати суб'єктом виборчого процесу на чергових виборах Президента України. Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України з посиланням на міністра юстиції Миколу Оніщука. За словами міністра, засвідчення копій статутів та свідоцтв політичних партій завершено відповідно до ст.51 закону України "Про вибори Президента України". Частиною 5 указаної статті визначається, що подання документів до Центральної виборчої комісії для реєстрації кандидатів закінчується за шістдесят вісім днів до дня виборів.

Від початку виборчої кампанії Міністерством юстиції засвідчено копії статутів та свідоцтв про реєстрацію 18 політичним партіям: партія "Справедливість", Комуністична партія України, Соціал-демократична партія України, політична партія "Союз лівих сил", Народна партія, Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", Партія регіонів, Всеукраїнське об'єднання "Свобода", Українська народна партія, Соціалістична партія України, Молодіжна партія України, Слов'янська партія, Прогресивна соціалістична партія України, Народно-демократична партія, Патріотична партія України, Селянська партія України, Ліберальна партія України, Всеукраїнська партія трудящих.

Як повідомлялося, виборчий процес чергових виборів Президента України розпочався 19 жовтня 2009 р. Президентські вибори призначені на 17 січня 2010 р.