ua en ru

В.Цушко: Промислове виробництво в Україні активно відновлюється.

Міністр економіки України Василь Цушко повідомив, що виробництво в Україні починає активно відновлюватися не лише через пожвавлення світового попиту та покращення цінової кон'юнктури, але й внаслідок поступового покращення внутрішньої економічної ситуації. Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

Так, за підсумком січня-березня спостерігалося суттєве прискорення темпів приросту промислового виробництва до 10,8% проти 8,8% у січні-лютому. Зростання виробництва відбулося за всіма основними видами промислової діяльності: у добувній (+2,9%), переробній промисловості (+12,8%) та у виробництві й розподіленні електроенергії, газу та води (+13,6%).

"Підсумки роботи промисловості у першому кварталі 2010 року дозволяють з оптимізмом очікувати на позитивні результати розвитку реального сектору економіки у поточному році", - підкреслив В.Цушко.

Крім того, позитивну динаміку розвитку впродовж тривалого періоду продовжує демонструвати сільськогосподарське виробництво. Так, за підсумком січня-березня його приріст становив 5,3%. При цьому, у сільськогосподарських підприємствах зростання обсягів виробництва прискорилося до 12,6% (проти 12,4% у січні-лютому).