ua en ru

У Тбілісі протестують проти візиту делегації "Єдиної Росії".

У Грузії родичі загиблих під час п'ятиденної війни навколо Південної Осетії в 2008 р. провели акцію протесту проти приїзду до Тбілісі делегації партії "Єдина Росія", передає радіо "Свобода".
9 травня, коли в Тбілісі відзначали ювілей Перемоги над нацистською Німеччиною, стався інцидент з активістами партії "Єдина Росія", які приїхали до Грузії, щоб привітати ветеранів зі святом і передати їм подарунки . Це не сподобалося родичам грузинських солдатів, а також мирних жителів, загиблих під час п'ятиденної війни навколо Південної Осетії в 2008 р. Учасники акції протесту звинуватили гостей у фарисействі і зажадали, щоб ті негайно покинули Грузію.
За словами вдів та батьків загиблих, Грузія не має потреби в подарунках членів правлячої в Російській Федерації партії, оскільки, на їхню думку, саме РФ розв'язала війну за допомогою своїх сателітів в Південній Осетії.
Разом з тим, у Грузії є прихильники іншої точки зору. 9 травня члени кількох опозиційних партій принесли квіти на місце меморіалу учасникам Великої вітчизняної війни в Кутаїсі, підірваного за рішенням влади Грузії.