ua en ru

В США поновлюються іпотечні деривативи.

В США поновлюються іпотечні деривативи, пише РБК daily. Як повідомила газета The Wall Street Journal з посиланням на свої джерела, Redwood Trust має намір наступного тижня продати секьюритизовані іпотечні кредити на суму 200 млн дол. Це буде перше розміщення подібних паперів більш, ніж за два роки. Попит на ці фінансові інструменти пропав після низки дефолтів серед іпотечних кредиторів наприкінці 2007 - на початку 2008 р. Рішення про нинішній старт продажів може бути відкладене у разі погіршення ситуації на ринку.

В основу секьюритизації лягли іпотечні позики на придбання дорогої нерухомості, яка не потрапляє під урядові гарантії за своєю вартістю.

Раніше секьюритизація іпотечних кредитів без держгарантій в основному відбувалася в ризиковому subprime-секторі, тобто інвесторам пропонувалися найбільш ненадійні позики, а за високі ризики покупець отримував велику прибутковість. По суті, ринок секьюритизованих позик без держгарантій став одним з основних джерел фінансування для кредитних організацій, що видають позики для ненадійних позичальників. У піковий період іпотечного буму в 2006 р. на похідні фінансові інструменти без гарантій довелося 56% всіх проданих паперів, прив'язаних до іпотеки. За весь рік їх було куплено більш, ніж на 1 трлн дол.